joi, 21 mai 2015

2 Destinatii De Vis Pentru Vara 2015


Tot anul muncim, iar vara ne dorim cu ardoare o destinatie minunata de calatorie unde sa ne destresam, sa stam cu oameni dragi si sa ne facem amintiri pentru tot restul vietii. Tocmai de aceea va propunem cateva destinatii inedite si ieftine, pe care sa le puteti vizita impreuna cu familia. 

VENETIA, Italia



Vizita la Palatului Dogilor
Turul Venetiei nu ar fi complet fara o vizita la palatul renascentist, Palatul Dogilor, aflat imediat langa Bazilica San Marco. Este un exemplu de arhitectura gotica venetiana si de-a lungul timpului a servit ca Senat, centru administrativ, tribunal si inchisoare pana in 1797. Decoratiunile palatului sunt impresionante, cu sculpturi ale unor animale, flori si reprezentari ale lunilor anului sau scene si personaje biblice: Judecata lui Solomon, Noah, Adam si Eva sau Arhanghelul Gabriel. Interiorul sau este un muzeu ce gazduieste picturile artistilor venetieni Tintoretto si El Verones. Biletul pentru Palat este inclus in pretul turului si va permite intrarea fara a astepta la coada. 
Excursie la Murano, Burano si Torcello
Exploreaza trei insule celebre din laguna venetiana - Murano, Torcello si Burano. Vei putea vizita o fabrica de productie a sticlei in Murano, prima catedrala venetiana pe linistita insula Torcello sau sa cumperi bratari lucrate manual in Burano si sa mananci la o terasa asezata chiar pe canal, avand pe masa vaze mici cu trandafiri din sticla de Murano. 

 

Tur cu barca pe Canalul Grand
Cea mai buna modalitate de a aprecia frumusetea si unicitatea unui oras construit pe apa este de a-l explora cu barca. Plimbandu-va pe Marele Canal din Venetia si pe canalele minore, veti descoperii palate splendide, biserici minunate, cele 400 de poduri ale orasului, Piata San Marco, Bazilica San Marco si Palatul Dogilor. Turul pe Marele Canal aduce magia Venetiei si este ideal pentru fotografii memorabile. Spre deosebire de o plimbare cu gondola, acest tur pe Grand Canal cu barca va duce prin mai multe zone ale orasului, pentru o cunoastere profunda a Venetiei, „Orasul plutitor”. Barcile sunt destul de mici pentru a naviga pe canale inguste si cu suficient spatiu pentru confortul turistilor. 




Viena, Austria



Palatul Schönnbrunn



Palatul Schönbrunn - odinioară reşedinţa de vară a familiei imperiale - este unul dintre cele mai frumoase complexe arhitectonice în stil baroc din Europa. Este în posesia Dinastiei Habsburgilor din anul 1569. În anul 1642 soţia împăratului Ferdinand II a comandat construirea unui palat de vară şi a denumit această proprietate pentru prima dată "Schönbrunn". Palatul ridicat după asediul turcesc din anul 1696 şi parcul au fost reamenajate fundamental de Maria Theresia după anul 1743. În cea mai mare parte a anului Habsburgii au locuit în nenumăratele încăperi de care o familie imperială cu numeroşi membri a avut nevoie pe lângă spaţiile reprezentative.

Stephansdom



Domul Sf. Ştefan măsoară 107,2 metri în lungime şi 34,2 metri în lăţime. Are patru turnuri, cel mai înalt fiind cel sudic, cu 136,44 metri. Chilia din turn este accesibilă urcând 343 de trepte, de unde se deschide o panorama deosebită asupra Vienei. Tot aici sunt atârnate în total 13 clopote. Cel mai cunoscut clopot al Domnului Sf. Ştefan, numit Pummerin, se găseşte însă în turnul nordic ce măsoară 68,3 metri. Acesta este al doilea cel mai mare clopot bisericesc funcţional cu balans liber din Europa. Acoperişul Domului Sf. Ştefan este decorat cu ţigle colorate ce formează vulturul imperial cu două capete, precum şi stemele oraşului Viena şi ale Austriei. Interiorul Domului Sf. Ştefan a fost modificat constant pe parcursul secolelor, până în epoca barocă. Vizitarea Domului Sf. Ştefan este obligatorie pentru orice turist ce ajunge în Viena.
Alături de nenumărate altare şi capele laterale valoroase, se poate vizita şi tezaurul impresionant al bisericii: relicve ornate meşteşugit cu aur şi pietre preţioase, monstranţe, texte liturgice, cărţi şi veştminte bisericeşti. Mai mult, nenumărate personalităţi şi-au găsit locul de veci în Domul Sf. Ştefan: împăratul Friedrich al III-lea a fost înmormântat într-un sarcofag impresionant de marmură. Doar placa ce îl acoperă cântăreşte opt tone. Într-o capelă separată se găseşte mormântul prinţului Eugen de Savoia, iar în catacombele Domului Sf. Ştefan a fost înmormântat, printre alţii, ducele de Habsburg Rudolf al IV-lea supranumit şi „Fondatorul”, care a pus piatra de temelie pentru construcţia gotică a catedralei în 1359. Tot în catacombe se găsesc şi locurile de veci ale cardinalilor şi arhiepiscopilor vienezi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu