marți, 19 mai 2015

5 Trucuri pentru Ingrijirea Mainilor Noastre

Trusa de unghii

Ustensilele cu care ne taiem unghiile sunt foarte importante pentru ca de ele depinde sanatatea si frumustetea unghiilor si cuticulelor noastre. Cea mai mare grija trebuie sa o aveti atunci cand va alegeti pila de unghii pentru ca cea aspra din metal iti poate deteriora unghiile foarte tare. Pilele difera in functie de asprime si vezi vedea ca pe ele exista un numar corespunzator acestui grad. Cu cat numarul este mai mare, cu atat pila este mai blanda. Cele mai bune pile de unghii cu un grad de asprime redus se pot gasi in magazinele profesionale pentru infrumusetare. Chiar daca tu esti singura care foloseste aceasta trusa, este bine sa o dezinfectezi de fiecare data dupa folosire.


Dizolvantul de unghii

Este foarte important sa alegi un dizolvant de unghii fara acetona. Atunci cand iti cureti unghiile, ai grija sa nu atingi si cuticulele pentru ca acest dizolvant este foarte puternic si le poate usca. Chiar daca nu esti data cu oja, este bine sa iti cureti unghiile cu dizolvant pentru ca le degreseaza iar oja se va aplica mai bine. De asemenea, poti folosi buretei asemeni celor de machiat atunci cand iti cureti unghiile in locul discurilor de bumbac, pentru ca acestia nu vor lasa particule de material. La fel de important este sa va spalati foarte bine pe maini dupa curatarea unghiilor pentru indepartarea reziduurilor toxice de la dizolvant.


Ingrijirea cuticulelor

Am fost invatate sa ne taiem cuticulele dar trebuie sa stiti ca aceasta nu este tocmai o practica sanatoasa. Cuticulele au rolul de a proteja unghia de factorii externi, ele actionand ca niste bariere naturale impotriva bacteriilor. Prin taiarea lor nu facem altceva decat sa le permitem acestor intrusi sa ne afecteze. Recomandabil este sa nu le lasam nici sa creasca prea mult pentru ca, astfel, vom impiedica dezvoltarea naturala si frumoasa a unghiilor. Cel mai bun lucru pe care il putem face este sa hidratam cuticulele, pentru ca, altfel, ele vor se vor usca, se vor exfolia, vor arata inestetic si pot fi foarte dureroase pentru ca ele se pot agata de haine. Cuticulele se pot hidrata cel mai bine cu ulei de masline (daca nu vreti sa va cheltuiti banii pe alte creme sau uleiuri care, poate, nici nu sunt la fel de bune). Se asteapta cateva minute si apoi, cu un betisor de lemn sau din bambus, se imping cuticulele catre baza unghiei, cu gentilete. Nu trebuie lezata unghia si nici cuticulele. Aveti grija sa va hidratati cuticulele si mainile in fiecare zi.


Alege oja potrivita

Oja poate fi nociva pentru unghii atunci cand ea este de proasta calitate. Aceste oje iti ingalbenesc unghiile, le deterioreaza si le fac sa devina fragile, duc la rupera si exfolierea lor, deci nu sunt o idee tocmai buna. Anumiti specialisti recomanda folosirea unor tratamente in locul ojelor, fie ele si transparente. Oja se aplica din trei miscari (centru si apoi fiecare parte), in doua straturi (asteapta sa se usuce primul, si apoi treci la al doilea). Trucul pentru o manichiura mai rezistenta este aplicarea unui strat de baza, care are si rolul de a preveni ingalbenirea unghiilor, apoi doua stratui de lac de unghii si acoperit intr-un final cu lac de unghii incolor pentru o stralucire frumoasa. Indiferent de ce scrie pe oja, ea va fi complet uscata dupa aproximativ 30 de minute.


Ingrijirea mainilor

Niste maini ingrijite si frumoase inseamna si unghii sanatoase. Este foarte important sa le ingrijim corespunzator, mai ales acum cand e frig si purtam manusi. Mainile trebuiesc hidratate in fiecare zi, iar atunci cand iti faci toaleta, ai grija sa incluzi si fiecare deget, fiecare unghie. Atunci cand iti alegi crema hidratanta este ideal sa alegi una care are in compozitie un procent mare de apa astfel incat sa intre repede in piele. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu