Abia ai ajuns acasa si ti s-a facut pofta de ceva dulce! Parca nu ai nici rabdare sa faci ceva si parca nici sa te duci pana la o cofetarie nu iti arde. Si apoi nici prea multe calorii nu vrei sa consumi si parca tot mai indecisa esti, dar sufletului tau parca ii face cu ochiul ceva delicios. Caldura de afara nu te tenteaza nici cuptorul sa il aprinzi si atunci noi venim cu o solutie rapida si cu siguranta pe gustul tau: CHEC LA CANA! Pe deasupra, facut la microunde! Nici nu te stresezi prea mult cu prepararea si cu siguranta iti vei potoli pofta! Cu ajutorul cuptorului cu microunde vei pregati prajitura in mai putin de 5 minute.
3 Retete Minune De Chec La Cana
Cana de CHEC CU AFINE
- 40 g de afine congelate;
- 2 linguri de seminte de in;
- 1/2 lingurita de praf de copt;
- 2 linguri de sirop de agave sau de artar;
- 1/2 lingurita de coaja de portocala;
- 1 albus de ou;
- 1/2 lingurita nucsoara.
Mod de preparare:
1. Amesteca ingredientele uscate bine. dauga albusul de ou, siropul si coaja de portocala. Adauga afinele usor, astfel incat sa nu se coloreze aluatul.
2. Toarna aluatul intr-o cana termorezistenta pe care ai uns-o cu putina grasime vegetala (poti sa folosesti ulei de cocos pentru un plus de aroma). Pune cana in microunde si gateste-o timp de 90 de secunde la intensitate medie. Cuptoarele cu microunde difera intre ele, s-ar putea sa fie nevoie sa mai ajustezi timpul pana obtii un chec umflat.
Chec Cana De Cafea
Ingrediente:
- 3 linguri de zahar brun;
- 2 linguri de faina alba;
- 2 linguri de unt la temperatura camerei;
- un varf de cutit de scortisoara;
- un varf de cutit de sare (optional);
- jumatate dintr-un ou batut usor;
- 2 linguri de smantana;
- 1 lingura de sirop de artar;
- esenta de vanilie;
- 35 g faina cu agent de crestere;
- 1 lingurita de nes;
- cateva stafide.
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, amesteca 1 lingura de unt la temperatura camerei cu 1 lingura de zahar brun pana obtii o crema fina si pufoasa. Adauga oul, smantana, siropul de artar, vanilia si nesul. Amesteca bine aluatul pana se omogenizeaza. Adauga faina cu agent de crestere si putina scortisoara si amesteca din nou.
2. Pentru topping, amesteca 2 linguri de zahar brun, faina alba, 1 lingura de unt si putina scortisoara, amestecand totul cu degetele pana cand obtii un aluat sfaramicios, ca niste firimituri.
3. Toarna jumatate din aluat intr-o cana termorezistenta, pune stafidele, apoi toarna si restul aluatului. Presara toppingul peste chec.
4. Pune la microunde cana si lasa checul la facut 1 minut si 15 secunde pe intensitate maxima sau mai mult, pana vezi ca desertul s-a umflat si s-a rumenit putin.
Cana de CHEC CU NUTELLA
Ingrediente:
- 4 linguri de faina cu agent de crestere;
- 4 linguri de zahar;
- 1 ou;
- 3 linguri de pudra de cacao;
- 3 linguri de crema Nutella;
- 3 linguri de lapte;
- 3 linguri de ulei vegetal.
Mod de preparare:
1. Amesteca toate ingredientele bine, pana obtii un aluat cremos si omogen.
2. Toarna aluatul intr-o cana termorezistenta si pune checul cu cacao la microunde intre un minut si jumatate si trei minute, pe intensitate maxima. Dupa cum am mai precizat, depinde mult de tipul de microunde pe care il ai, asa ca va trebui sa faci experimente. Checul cu Nutella se poate servi cu un topping de frisca, cu fructe proaspete sau alaturi de o ceasca de cafea.
Ce retete inedite de prajituri mai stii?
Daca ti-a placut articolul si vrei sa ramai updatat la articolele si produsele noastre, inscrie-te la newsletterul newt.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu