vineri, 17 iulie 2015

Ce Spun Bluzele Despre Tine


Bluzele nu au fost dintotdeauna ceea ce sunt astazi. De regula, o bluza este un fel de camasa fara nasturi ori fermoar, care se strange in jurul taliei.

Termenul de bluza provine din cuvantul frantuzesc “blouse”, care inseamna haina de munca, care poate fi murdarita usor, fara a fi o problema. De regula, era folosita de femeile de la tara, de copii, dar si de artisti, care adeseori isi procurau astfel de obiecte de imbracaminte, pe care le purtau stranse in jurul mijlocului cu o curea sau chiar cu funii de in. Paradoxal, in ciuda popularitatii lor, ele nu au intrat in garderoba femeilor din mediile urbane decat foarte tarziu, undeva la inceputul secolului 19, tocmai din cauza faptului ca erau percepute ca fiind strict… obiecte taranesti.

Potrivit www.readytowear.ro in Anglia, bluzele au devenit populare in epoca Victoriana. O bluza larga si o fusta pana peste genunchi era “uniforma” mai tuturor femeilor care munceau, lucru care a durat pana la inceputul secolului 20. In Europa erau deja purtate camasi cu broderie si cu diferite modele, astfel ca cei mai multi creatori de moda ai vremii nu considerau necesar ca bluzele sa fie decorate cu broderie sau cu alte materiale textile. 

Totusi, pe masura ce progresul tehnologic a facut posibila prelucrarea mult mai usoara a materialelor textile si pe masura ce bumbacul a devenit mai ieftin (ca urmare a cresterii disponibilitatii), design-ul bluzelor a devenit tot mai complex, iar acestea au devenit tot mai populare.

Exista o gama varianta de bluze asa cum spuneam si mai devreme, dar este greu sa gasesti o bluza care sa fie pe stilul tau si totodata exact ceea ce ai nevoie.

Bluzele cu imprimeuri traditionale sau cum le numim noi romanii, ii, sunt la mare cautare in aceasta vara, iar noi la newt.ro am selectat modele inedite in culori diverse, pe care trebuie sa le incerci numaidecat.

BLUZA DE DAMA CU BRODERIE  IN FORMA DE T PE PIEPT SI PE MANECI, DISPONIBILA IN 2 CULORI

BLUZA DE DAMA CU BRODERIE INCREDIBILA BLEUMARIN CU GRENA, CULOAREA UNTULUI

BLUZA TRADITIONALA CAMBRATA DISPONIBILA PE MAI MULTE CULORI


Daca ti-a placut articolul si vrei sa ramai updatat la articolele si produsele noastre, inscrie-te la newsletterul newt.ro

Abonare newsletter
:
:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu