joi, 2 iulie 2015

Umorul e Sexy? Stiinta Asa Ne Dovedeste

Ian Somerhalder din Vampire Diaries (Damon Salvatore)

Cand a fost ultima data cand ai fost complet impresionata de o replica de agatat? 

Probabil ca a trecut ceva vreme sau nici macar nu s-a intamplat sa gasesti un barbat care chiar sa se priceapa la acest capitol. Se pare insa ca s-a dovedit ca umorul este super sexy. Un sondaj facut pe 700 de barbati si femei a aratat ca umorul este una dintre cele mai importante caracteristici pe care le cautam la partenerul nostru, indiferent daca ne referim la iubiti, soti sau doar amici. Tot studiile arata ca mariajele indelungate, in special cele de peste 50 de ani, s-au bazat foarte mult pe momentele in care partenerii imparteau rasete si zambete. Un simt al umorului bine dezvoltat este cel mai sexy lucru pe care un barbat il poate avea!

Ceea ce este si mai interesant se refera la faptul ca femeile si barbatii gasesc umorul atractiv din motive total diferite. In 2011, oamenii de stiinta au analizat peste 250 de profile online de pe site-urile de dating, din Londra si cateva orase canadiene. Astfel, s-a descoperit ca barbatii sunt de doua ori mai predispusi sa fie amuzanti in diverse contexte si sa doreasca sa fie amuzanti, iar femeile sunt de 2 ori mai predispuse sa caute parteneri care sa le amuze. 
Discrepanta este destul de logica daca stam sa ne ganindm din punct de vedere al selectiei sexuale. Simtul umorului la barbati ar putea fi perceput ca un semn de inteligenta, sociabilitate. Cu alte cuvinte, glumele bune, pentru barbati, sunt un atuu fara doar si poate, iar cum femeile sunt in permanenta in cautare de Fat-Frumos si amuzant, ajuta cu siguranta sa ai glumele la indemana. 
Umorul poate fi considerat si ca afrodisiac, dar totodata poate duce si la o degradare mai rapida a relatiei. Studiile au aratat ca partenerii care au simtul umorului dezvoltat in cuplu, sunt mult mai predispusi spre despartire. Oricat de paradoxal ar suna, chiar e rational. Din moment ce umorul este atat de important in alegerea partenerilor, oamenii amuzanti cu siguranta vor cauta in permanenta sa se apropie de alti oameni asemanatori, de multe ori dand la o parte partenerii actuali. 
In alte cuvinte, ar putea exista anumite stimulente biologie pentru care barbatilor le place sa faca glume in preajma femeilor. Inainte sa iei de bun ceea ce am spus pana acum, trebuie sa ai in vedere si faptul ca desi poate cineva face glume constant, nu inseamna ca acestea sunt si amuzante. 


Secretul comediei e pana la urma calitatea, nu comedia. 

Cu totii am auzit de Matthew McConaughey, asa-i? Actorul a declarat de foarte multe ori ca in ciuda aparitiei sale, ceea ce impresioneaza cu adevarat femeile, este simtul umorului pe care il detine. Acum McConaughey este logodit si fericit cu Camila Alves, totodata mama celor doi copii ai sai. La Hollywood, Camila a fost catalogata ca fiind printre cele mai frumoase femei ale lumii, impreuna cu Penelope Cruz si Sandra Bullock. 

Intrebat despre importanta umorului, McConaughey a declarat sa intotdeauna a folosit umorul pentru a cuceri si ca intotdeauna s-a simtit astfel confortabil in jurul femeilor. Tot acesta mai spunea si ca frumusetea e importanta, dar simtul umorului este de multe alte ori mai important, iar femeile adora asta. 

Totodata, Matthew povestea cum a reusit datorita faptului ca era amuzant sa castige un sarut de la fata pe care o placea in copilarie. Se pare ca acesta incercase ani la randul sa o cucereasca in diverse maniere, iar in final a fost suficienta o gluma.
"Aveam 10 ani si incercam sa obtin un sarut de la Julianna Hayes in timp ce saream pe trambulina. Patru ani de zile m-a refuzat, dar mi-am primit sarutul intr-un final. Datorita umorului" 
Pentru tine cat de important este simtul umorului?


Daca ti-a placut articolul si vrei sa ramai updatat la articolele si produsele noastre, inscrie-te la newsletterul newt.ro

Abonare newsletter
:
:

Un comentariu: